Tietoa minusta:

Olen Päivi Heinonen, sairaanhoitaja, auktorisoitu seksuaalineuvoja ja erityistason seksuaaliterapeutti (NACS= Nordic Assosiation for Clinical Sexology).  Olen suorittanut myös psykofyysisen psykoterapian perusopinnot ja käytän vastaanotollani kehollisia menetelmiä; kuten kehonkuva-, rentoutus- ja hengitysterapioita. Pidän vastaanottoa sekä Turussa että Helsingissä.

Vastaanotolleni voit hakeutua kaikenlaisten seksuaalisuuteen liittyvien kysymysten ja ongelmien kanssa joko yksin tai kumppanisi kanssa. Erityisosaamisalueitani ovat vakavien sairauksien ja niiden hoitojen vaikutukset seksuaalisuuteen ja kehonkuvaan, naisten yhdyntäkivut (mm.valkojäkälä, vulvodynia ja vaginismi) sekä seksuaalisen halun ongelmat ja niiden eriparisuus parisuhteessa. Toimin juuri päättyneen, ammatillisesti ohjatun vulvodynia-vertaistukiryhmän vastuuvetäjänä TYKS:n Naistenklinikalla. 

Tulen mielelläni toteuttamaan erilaisia ja eripituisia koulutuksia ja asiantuntijaluentoja seksuaalisuuteen liittyvistä aiheista. Olen luennoinnut mm. terveydenhuollon ammattilaisille, opiskelijoille, syöpäpotilaille sekä syöpäyhdistyksen sopeutumis-valmennuskursseilla. Olen myös järjestänyt koulutuspäiviä, joihin olen mukaan suunnittelut työhyvinvointiin liittyvää virkistystoimintaa.


Seksuaalisuus on ihmisen luontainen psykofyysinen ominaisuus, jonka kautta voidaan kokea mielihyvää. Oma keho ja siihen suhtautuminen ovat keskeisiä asioita seksuaalisuuden kokemisessa. Fyysisten tuntemusten kautta ihminen voi saada seksuaalista nautintoa ja mielihyvän kokemuksia, jotka ovat tärkeitä psyykkisen hyvinvoinnin kannalta. Tämä edellyttää oman kehon tuntemusta ja omien fyysisten piirteiden hyväksymistä. Sen vuoksi keholliset menetelmät toimivat useimmissa ongelmatapauksissa. 

Voit seurata sivujani myös facebookissa: T:mi Endor&Fiini